zaal bij Robbee

Alternatieve massage

Onder de naam 'alternatieve aanraking' geef ik knuffelmassages.  Die zijn heerlijk! Je krijgt dan een afwisselend heel fijne zachte massagehandgrepen en zachte strekkingen, of kunt gewoon stil tegen elkaar aanzitten of liggen.

Hieronder geef ik een vertaald artikel uit 'Elite Daily', over een professionele 'knuffelaar' (cuddler) die zijn pratijk in New York uitoefent.

New York! Is dat niet de plaats waar de samenleving het hardst is? Precies! En daar hebben ze dus juist behoefte aan een extra knuffel. Net als hier in ons eigen koude kikkerlandje trouwens. Lees maar verder...

Knuffelen of omhelzen is één van de meest onderschatten manieren waarop we elkaar en onszelf kunnen helen. Het is wetenschappelijk onderzocht –en bewezen! Dat lichamelijk contact via knuffelen en / of omhelzen het een hormoon oxytocine vrijmaakt. Dat staat ook bekend als een van de "gelukhormonen ', samen met de hormonen dopamine, serotonine en endorphine.

Als het lichamelijk contact  langer duurt dan 21 seconden veranderen onze hersengolven er door in alpha en thèta golven. Ons drukke brein raakt verstild en ons fysieke bewustzijn wordt actief op heel zachte, gevoelige en subtiele niveaus. Dat stelt ons in staat om in contact te komen met onszelf en met elkaar, op diepere niveaus dan de geest normaliter ooit kan ervaren.

Hier is een mooie video van een intelligente en liefhebbende man die het zijn missie maakte om zijn medemensen de liefde en tederheid te geven die ze nodig hebben, door sessies te geven waar wordt geknuffeld en zacht wordt aangeraakt... en hij wordt er zelfs voor betaald!

Dat is mooi en tegelijk ook verdrietig. Het is een mooie manier om mensen te helpen de liefde en genegenheid te krijgen die ze nodig hebben en vaak zo wanhopig zoeken, terwijl het ook laat zien hoe veel mensen wanhopig genoeg zijn om een knuffel te kunnen ontvangen.

Het toont op een nogal een schokkende manier aan hoe wij als samenleving uit elkaar zijn gegroeid. Toch is dit een mooi antwoord, want het vult de leegte die heel wat mensen in hun leven ervaren en deze man verdient een groot applaus dat hij die behoefte probeert te vullen met zijn liefde en medeleven.

En mocht je denken: dat komt wel héél dicht bij, weet dan dat je grenzen worden gerespecteerd. Zeker bij een professionele knuffelaar. Dit is wat recent een klant spontaan tegen me zei:

Ik voelde me gerespecteerd, veilig en beschermd bij je. Tot binnenkort!
(zegt Anne, 44 jaar, verpleegkundige) 

 

Wil je meer weten, of eerst even perssonlijk contact om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt? Bel gerust! Als ik niet kan opnemen, bel ik terug wanneer je een bericht inspreekt: 06-1820 1005.

 

Kosten

standaard behandelduur 1 uur 60,00
luxe behandeling 1½ uur 90,00
     

ROBBEE®VITALITEITSMASSAGE
Ga direct naar

Video van Elite Daily